ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ CLUB MED ΣΤΟ ΓΡΕΓΟΛΙΜΑΝΟ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

Το CLUB MED, μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες στον κόσμο, εμπιστεύεται την AERMEC για την κάλυψη των αναγκών της σε ψύξη, θέρμανση και Ζεστών Νερών Χρήσης (Ζ.Ν.Χ.). Το θέρετρο στην περιοχή Γρεγολίμανο στην Β. Εύβοια, διαθέτει πάνω από 380 δωμάτια, και διαχωρίζεται σε τρία κύρια πολυόροφα κτίρια, καθώς επίσης σε bangalows και σουίτες, με υψηλές απαιτήσεις ψυκτικών φορτίων και καταναλώσεων Ζ.Ν.Χ.

Τον Μάρτιο του 2015 ολοκληρώθηκε η τελευταία φάση επέκτασης του Club Med στο Γρεγολίμανο Ευβοίας, με την προσθήκη 152 νέων fan coil τοίχου της σειράς FCW-VN και τριών αντλιών θερμότητας συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 430kW. Η τελευταία φάση προέβλεπε την εγκατάσταση μίας αντλίας θερμότητας πολλαπλών χρήσεων της σειράς NRP, με δυνατότητα ταυτόχρονης λειτουργίας ψύξης ή θέρμανσης και παραγωγής Ζ.Ν.Χ. μεσω ολικής ανάκτησης θερμότητας εξοικονομώντας τεράστια ποσά ηλεκτρικής ενέργειας. Στην ίδια φάση τοποθετήθηκαν επιπλέον δύο αντλίες θερμότητας της σειράς NRL με ενσωματωμένους εναλλάκτες ανάκτησης θερμότητας (desuperheater) για υποβοήθηση στην παραγωγή Ζ.Ν.Χ.

Στο ίδιο θέρετρο έχουν προηγηθεί τα τελευταία 4 χρόνια επιπλέον τέσσερεις επεμβάσεις, όπου έχουν εγκατασταθεί δύο αερόψυκτες αντλίες θερμότητας της σειράς NS της AERMEC με screw συμπιεστές, και δύο της σειράς NRL με scroll συμπιεστές και εναλλάκτες μερικής ανάκτησης (desuperheater) για υποβοήθηση στην παραγωγή των Ζ.Ν.Χ., καθώς επίσης και πάνω από 300 fan coil δαπέδου, τοίχου και κρυφού τύπου. Έτσι μέχρι και σήμερα υπάρχει μια εγκατεστημένη ισχύ που φτάνει τα 1280kW και περίπου 500 fan coils για την κάλυψη των αναγκών του θερέτρου. Να σημειωθεί ότι όλες οι αντλίες θερμότητας φέρουν εξωτερικά στοιχεία χαλκού-χαλκού για αύξηση της αντοχής στο διαβρωτικό περιβάλλον ενώ ;όλα τα fan coils φέρουν ενσωματωμένες τρίοδες βάνες.

Τέλος, ολοκληρη η διαχείριση του συστήματος κλιματισμού του θερέτρου γίνεται μέσα από τον κεντρικό έλεγχο BUS, VMF της AERMEC, με δυνατότητα παραμετροποίησης και ελέγχου των θερμοκρασιών όλων των ζωνών, ένδειξεων λειτουργίας και βλάβης, κλείδωμα εύρους θερμοκρασιών και λοιπές λειτουργίες.