Τεχνική παρουσίαση για αντλίες θερμότητας AERMEC
Τεχνική παρουσίαση για αντλίες θερμότητας AERMEC

Στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης και επιμόρφωσης του τεχνικού κόσμου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση της CALDA ENERGY, σε συνεργασία με τον ΝΕΣΥΘΕΡΜ, σε επιλεγμένη ομάδα εγκαταστατών στη Λάρισα.

Η παρουσίαση με θέμα «η AERMEC αλλάζει τα δεδομένα της θέρμανσης», είχε στόχο την ενημέρωση των συνεργατών στον σχεδιασμό μιας άρτιας εγκατάστασης αντλίας θερμότητας και των παρελκόμενων αυτής, σε οικιακές εφαρμογές.

Η θεματολογία της παρουσίασης περιλάμβανε από τον ορισμό της αντλίας θερμότητας, τον τρόπο επιλογής, της σωστής διαστασιολόγησης και προσαρμογής στα κλιματολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής και την τυποποίηση των δικτύων, έως το εύρος επιλογών συστημάτων ελέγχου και αυτοματισμών. Οι εξειδικευμένοι μηχανολόγοι της εταιρείας, κ.κ. Ε. Λαγός και Κ. Πανάγος, παρουσίασαν τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά των αντλιών θερμότητας AERMEC της σειράς monoblock HMI αλλά και της διαιρούμενης BHP, με ψυκτικό μέσο R32 και τις δυνατότητες εγκατάστασης σε συνδυασμό με τοπικές κλιματιστικές μονάδες Fan Coil Units, θέρμανση-ψύξη επιφανειών για δάπεδο-τοίχο-οροφή και συμβατικά θερμαντικά σώματα.

Τέλος, μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων, έγινε αναλυτική αναφορά σε σημαντικά θέματα εγκατάστασης και  συντήρησης των αντλιών θερμότητας, ανταλλάσσοντας εμπειρία και τεχνογνωσία.

Η συγκεκριμένη παρουσίαση ήταν η πρώτη από μια σειρά παρουσιάσεων της Calda Energy που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν από τον Σεπτέμβρη έως τον Δεκέμβρη το 2022, σε όλη την Ελλάδα.

Ευχαριστούμε τον ΝΕΣΥΘΕΡΜ για την εξαιρετική συνεργασία, την επιλογή της ομάδας εγκαταστατών και ευχόμαστε να αλλάξουμε μαζί τα δεδομένα της θέρμανσης.